Seizoen 2022-2023 kan beginnen!

Een kalenderjaar begint op 1 januari, een schooljaar op 1 september… maar een quizseizoen begint steevast op 1 augustus!

De nieuwste sterktepunten werden door de Belgische Quizbond (BQB) weer voor het komende seizoen vastgelegd op basis van de Vlaamse Quizranking op 1 augustus 2022. Zie www.bqb.be/vqr voor de laatste stand van zaken en meer info hierover.

Uit onze regio vinden we ESAK op plaats 49 van Vlaanderen. Deze hoogste notering hebben ze voornamelijk door hun sterke prestaties op de Kapelse/Ekerse bordjesquizzen waar ze de ene overwinning na de andere behaalden voor heel wat sterke ploegen. Straf!
Verder vinden we ook De Voerman op plaats 134 en de Scharrekens op 153. Voor beide ploegen eveneens hun hoogste positie ooit.
Ook De Noormannen staan in de top 200 van Vlaanderen, tegenwoordig op plaats 174. Onze regio is dus goed vertegenwoordigd in het quizmilieu.

Maar, zoals jullie weten heeft onze alternatieve EsKa-Quizliga-ranking in principe niets te maken met de resultaten die je buiten de gemeentes Essen en Kalmthout behaalt. Benieuwd of dezelfde waardeverhouding zich doorzet in de lokale feesttenten of parochiecentra…

Naar goede gewoonte wordt het Essens quizseizoen op gang getrapt op de Oogstfeesten, met de week erna de Waaifeesten al op het programma.
De eerste quiz op Kalmthouts grondgebied zal die van muziekvereniging De Heidebloem zijn in september.

Hopelijk tot binnenkort!